Maxi haljina dugih rukava Milky

73,00 

Mjere i veličine

DETALJI

● Nina (model) je visoka 170cm i nosi veličinu 38
● Lagan, poluprovidan materijal
● Opušten fit
● Osnovni materijal: 100% Tencel™ Lyocell (pletenina)
● Proizvedeno u Hrvatskoj
● Pitanja vezana za fit? Kontaktirajte nas
 

ODRŽAVANJE

održavanje
 

Transparentne cijene

Želimo iskreno pričati o cijenama naših proizvoda sa vama. Dio troškova ne možemo precizno odrediti – na primjer trošak dizajna, prototipa, uredskog pribora, režija. Ali to nas ne sprječava da one troškove koje možemo izračunati podijelimo sa vama.
Maxi haljina dugih rukava Milky

 

Maxi haljina dugih rukava Milky

Maxi haljina dugih rukava Milky napravljena je od najprozračnijeg 100% Lyocell materijala, tako da će vam uprkos dužini i dugim rukavima dati osećaj kao da na sebi nemate ništa. Odlikuju je naštepani okrugli vratni izrez, dužina do članka i princes šavovi sašiveni na van.
 

Slow fashion

Što je slow fashion? Slow fashion je pristup proizvodnji odjeće gdje je kvaliteta ispred kvantitete. Uzima u obzir sve aspekte opskrbnog lanca i pritom ima za cilj poštivanje ljudi, okoliša i životinja. Proces izrade odjeće podrazumijeva da će se potrošiti više vremena na proces dizajna, kako bi se osigurala kvaliteta.
 

Tencel™ Lyocell vlakna

Tencel™ Lyocell je vrsta certificirane viskoze koja se dobija od celuloze iz drveta. Celuloza se kemijskim putem pretvara u kašu koja se istiska kroz sitne rupe u rastvor u kojem se pretvara u vlakno. Prednosti Tencel™ viskoza su što drvo potiče iz održivih i kontroliranih izvora, a 99% rastvora se koristi ponovo čime se smanjuje štetan utjecaj na životnu sredinu. Lyocell vlakno uz to odlikuje izdržljivost, velika moć upijanja i mekoća.