Duks Pieces of Freedom

65,00 

Mjere i veličine

DETALJI

● Boxy fit
● Osnovni materijal: 100% organski pamuk – GOTS CERES-076
● Pamuk uzgojen u Turskoj, tkan u Portugalu
● Proizvedeno u Hrvatskoj
● Pitanja vezana za fit? Kontaktirajte nas

 

ODRŽAVANJE

 

Transparentne cijene

Želimo iskreno pričati o cijenama naših proizvoda sa vama. Dio troškova ne možemo precizno odrediti – na primjer trošak dizajna, prototipa, uredskog pribora, režija. Ali to nas ne sprječava da one troškove koje možemo izračunati podijelimo sa vama.

 

Pieces of Freedom duks

Pieces of freedom duks dio je almost zero waste kolekcije, koja je zamišljena kao zbirka koja će se konstantno dopunjavati komadima koji istražuju pristup dizajnu koji iza sebe ostavlja minimalnu količinu otpada. Napravljen je od ostataka nakon krojenja duksa Huggs, koji bi u suprotnom završili na reciklaži. Napravljen je od 100% organskog pamuka gramaže 300gr, mekane unutrašnjosti. Jednostavnog boxy kroja, nešto kraće dužine, savršen je za zimu, ali i hladnije proljećne noći.

 

Slow fashion

Zašto slow fashion? Zato što je slow fashion pristup proizvodnji odjeće gdje je kvaliteta ispred kvantitete! Uzima u obzir sve aspekte opskrbnog lanca i pritom ima za cilj poštivanje ljudi, okoliša i životinja. Proces izrade odjeće podrazumijeva da će se potrošiti više vremena na proces dizajna, kako bi se osigurala kvaliteta.

 

Pieces of Freedom duks ima oznaku GOTS

Organski pamuk s logotipom Global Organic Textile Standard (GOTS) znači da pamuk nije samo uzgojen organski, već je također proizveden na društveno i ekološki odgovoran način.

Organski pamuk predstavlja oznaku za proizvode od prirodnog sjemena. Nema upotrebe pesticida ili drugih štetnih kemikalija kao kod običnog pamuka u odjeći. Proizvodnja organskog pamuka troši manje energije, ispušta manje stakleničkih plinova i zbog poboljšane.

Idealan je za osjetljivu kožu, pa čak i osobe s atopičnom kožom. A čak i ako ne patite od alergija ili kemijske osjetljivosti, organski pamuk je i dalje bolji za vašu kožu.